Een droom wordt werkelijkheid…

De visie over de stadswijk Tweewaters is vanuit een droom geschreven die bepaalt hoe de wijk er in de toekomst zal uitzien. Alle facetten inherent aan onze samenleving zijn nauw met elkaar vervlochten. Daarom bekijken wij het project op een holistische manier: ruimtegebruik, afval, water, energie, materiaalgebruik, diensten en consumptie hebben allemaal een impact op de ecologische voetafdruk en op onze manier van wonen en leven. Het zijn stuk voor stuk belangrijke factoren waar we beter moeten leren mee omspringen op weg naar een duurzamere samenleving. Met Tweewaters willen we bewijzen dat duurzaamheid en leefcomfort hand in hand kunnen gaan. Met Tweewaters willen we zo een new way of life uitrollen.

Uitzonderlijke ambities doen grenzen verleggen. Dat verplicht ons na te denken, te hérdenken, te vernieuwen en de dingen anders aan te pakken.

Dat is niet evident. Het zal tijd en geduld vragen. Met vallen en opstaan. Maar het mag er ons niet van weerhouden ons dagelijks 100% in te zetten om 99% van onze slaagkansen te vrijwaren.

We beschouwen het als een privilege om in onze eigen stad Tweewaters te mogen realiseren. Laat het inspirerend zijn. En laat ons voortaan met zijn allen de schouders zetten onder nieuwe, grensverleggende projecten met respect voor onze huidige en toekomstige leefwereld.

Jo Vandebergh, Chief Enabling Officer van Ertzberg