Groen en autovrij

Bas Smets, landschapsarchitect met naam, ontwierp voor Tweewaters een omgeving in harmonie met landschap, reliëf en water. Tweewaters bestaat uit amper 30% gebouwen en 70% autovrije ruimte, die voor iedereen toegankelijk is. Smets versterkt met zijn landschapsontwerp de identiteit van de gebouwen. Hij creëert vier deelruimten die voor bewoners en bezoekers elk een aparte ervaring in petto hebben.
Centraal in Tweewaters ligt de Plaza: een reeks pleintjes die de gebouwen met elkaar verbindt. Het Speelbos legt met veel bomen en een bloemenweide de link met het centrum van Leuven. Het Valleipark speelt met niveaus en oevers met waterplanten. Zo verbindt het harmonisch de Dijle met de Vunt. De Stille Tuin is de toegang naar de gebouwen errond en filtert de woningen van de kantoren.



Bas Smets

Bas Smets: "De uitgesproken ambitie van Ertzberg leidde tot een duurzaam ontwerp, waarin materiaalkeuze, gebruik, onderhoud en atmosfeer samenkomen in vier sterke landschappelijke figuren."