Wonen in de toekomst

De Balk van Beel is een ambitieus gebouw van de hand van Stéphane Beel. De Balk bevat 106 unieke laagenergiewoningen, commerciële ruimtes en kantoren. Dit strakke, witbepleisterde gebouw is tegelijk esthetisch, duurzaam en innovatief. De Balk van Beel is heel ecologisch opgevat: slimme meters voor een efficiënt energieverbruik, oplaadpunten voor groene auto’s en met de balansventilatie worden ecologie en rendabiliteit gecombineerd. Bij de bouw is gekozen voor duurzame materialen. Een zeer goede akoestische isolatie, glasvezelbekabeling en thuisbezorgingskasten reiken je in de Balk een verhoogd wooncomfort aan. Een praktische fietsenberging op de benedenverdieping stimuleert de zachte mobiliteit, waarom Leuven al zo bekendstaat.



Stéphane Beel

Stéphane Beel: “De ambitie, doelstellingen en visie die door Ertzberg en Stéphane Beel Architecten worden gedragen en ontwikkeld zijn in hoge mate gelijkaardig.
Dit uit zich in een algemene houding van ‘out of the box’ denken op alle vlakken: van stedenbouw, architectuur, ecologie, detailontwerp, maatschappelijke betrokkenheid tot hoogwaardige uitvoering.”







Simulatie buitenaanzicht Balk










Ruime wooneenheden










Licht en luchtig










Balk van Beel










Balk van Beel










Balk van Beel










Balk van Beel










Balk van Beel










Balk van Beel










Balk van Beel










Balk van Beel










Balk van Beel










Balk van Beel










Balk van Beel